A punt per a la migració

Tècnic del Parc Natural dels Ports en una visita al territori de calçades, observant amb els prismàtics sobre una pineda | 7 setembre 2020
Tècnic del Parc Natural dels Ports en una visita al territori de calçades | 7 setembre 2020

L’activitat al niu és molt baixa durant aquests últims dies. De fet, no hi hem vist la femella des de l’atac de l’astor i la darrera visita del mascle va ser enregistrada el passat 29 de juliol.

Des de llavors, l’alerta de la càmera s’ha activat pel vent que movia les fulles i per visites fugaces de petits ocells com el raspinell, el bruel o la mallerenga carbonera. L’ou que no va arribar a descloure segueix al niu.

A diferència dels altres anys, els adults no han fet cap aportació de branques com solen fer en aquesta època, abans de migrar.

Dilluns dia 7, vam fer una prospecció per comprovar si la parella encara era al territori o ja havia marxat. Vam observar a distància la parella resident volant durant bona estona, reclamant i entrant a la pineda de nidificació.

El fet que no hi hagi aportació de branques ni visites al niu de la webcam ens fa pensar en la possibilitat que la parella ha estat treballant en l’arranjament d’un segon niu. Coneixem un niu secundari antic que haurem de comprovar un cop les àligues hagin marxat.

Ja falta poc per la migració. L’any 2019 l’últim adult es va albirar el 19 de setembre, al 2018 el dia 16 i al 2017 el dia 13.

Seguirem informant de tota novetat que tinguem.

Bon viatge, parella.

One thought on “A punt per a la migració

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s