Sis temporades amb les calçades

Quan al 2017 vam començar el seguiment en directe d’aquest niu d’àguiles calçades, no ens podíem imaginar el ressò que aconseguiria aquesta parella, una de les 15 que tenim censades al Parc. Les hem vist arribar puntuals any rere any i arranjar el niu, hem assistit en directe a les postes i eclosions, hem patit les agressions entre els germans, hem celebrat cada presa que ha portat el mascle, hem observat amb detall els peixaments, els canvis de plomatge, els primers vols i, les dos últimes temporades, la predació de la pollada per part de l’astor.

Després de sis anys, l’objectiu inicial està assolit. Hem recopilat moltes dades sobre la dieta de l’espècie i hem aprofundit en aspectes de la seva biologia i comportament. A més, hem ampliat el coneixement sobre les eines i la tecnologia per dur a terme aquest tipus de seguiments amb càmera web.

Hem de destacar, sobretot, el vessant educatiu, divulgatiu i sensibilitzador del projecte que, de manera indirecta, ha donat a conèixer el Parc Natural dels Ports a tot el món.

És el moment de tancar aquesta finestra al bosc i treballar per obrir-ne d’altres, seguir aprenent observant la natura en primer pla.

El blog amb tota la informació del projecte i el canal de Youtube continuaran disponibles i seguirem informant de les novetats rellevants de la parella i de l’espècie al Parc Natural dels Ports.

Contraportada de Cingles 11(2022)
Contraportada de Cingles 11 (2022)
Advertisement

One thought on “Sis temporades amb les calçades

  1. Quina llàstima no poder tornar a seguir aquestes àguiles calçades, som molts que ens hem quedat sorpresos al saber que ja no hi haurà el directe.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s